Siirry suoraan sisältöön

Päästä irti tunteesta ja voi paremmin

Irti päästäminen

Irti päästäminen on vaikeampaa käytännössä kuin teoriassa. Sisäisen sekamelskan pyörteestä voi olla vaikeaa tarttua kiinni siihen, jonka pois potkiminen helpottaisi omaa oloa. 

Henkistä hyvinvointia, kuten ei onneakaan voi ulkoistaa. Kaikki lähtee itsestä. Kukaan, tai kenelläkään ei ole sinulle valmista polkua, jonka voisit ostaa ja olla todella syvällä sielustasi onnellinen. On olemassa erilaisia hyvinvointia lisääviä palveluita ja niiden vaikutuksen kesto riippuu siitä, minkälaisen muutoksen ne saavat aikaan sinussa. Minkälaisen muutoksen Sinä itse teet. 

Mistä voin päästää irti?

Kyse on siitä, mitä sinulla on sisälläsi. Kannatko mukanasi jotain sellaista, josta on aika päästää irti? Irti päästettävä asia ilmenee tunteena, kuten suruna, ahdistuksena tai levottomana olona. Joskus on vaikea nimetä se, josta pitää päästää irti. Meillä on pakottava tarve nimetä ja kategorisoida asioita, jotka tapahtuvat meille tai meissä. Heti kun nimeämme ja tarkastelemme poistettavaa analysoiden, lokeroimme asian tiettyyn raamiin. Sulkien ja paketoiden sen kenties pienempään laatikkoon, mitä se todellisuudessa on. 

Toisinaan pahan olon taustalla olevat asiat voivat olla hyvinkin kaukaisia ja syy-seuraus-suhdetta on vaikea tunnistaa. Jo pelkän tunteen tunnistaminen auttaa alkuun. Ota tunne tarkastelun alle – tarvitsenko tätä enää? Pidänkö epätoivoisesti kiinni jostain sellaisesta, joka ei enää palvele korkeinta parastani?

Haitalliset sidokset

Meillä kaikilla on elämässämme haitallisia sidoksia, joiden katkaisulle tulee oma aikansa. Kukin meistä etsii keinon kitkeä näitä pois. Mutta kuten rikkaruohoilla, jos juuren palasia jää jäljelle, niin jotenkin ne aina pääsevät uudelleen kasvuun. Kuvittele, jos voisit repiä ne juurineen pois. Tehdä tilaa valolle ja rauhalle, joka kirkkaudellaan täyttäisi jokaisen pois revityn juurakon käytävät. Haitalliset sidokset liittyvät usein ihmissuhteisiin. 

Sidoksen katkaisu ei tarkoita aina koko ihmissuhteen päättämistä.  Esimerkiksi meillä voi olla omiin vanhempiimme sellaisia sidoksia, joihin liittyy vanhempiemme odotuksia, jotka ohjaavat elämäämme ja valintojamme. Tällaisia sidoksia voi katkoa, ilman että koko ihmissuhde menee poikki. Toki suhteeseen tulee muutos. Mutta muutoksen myötä tulee tilaa uudenlaiselle, paremmin voivalle suhteelle. 

Sinulla on lupa päästää irti

Päästä irti siitä, mikä ei tunnu hyvältä, eikä palvele enää korkeinta parastasi. Tunnista tunne ja ole kiitollinen siitä, että voit päästää siitä nyt irti. Tee tilaa sellaiselle, jonka voit antaa kasvaa ja kukoistaa. Kaikki lähtee sinusta itsestäsi. Mistä tunteesta olet valmis päästämään irti voidaksesi paremmin ja antaaksesi tilaa?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vastaa